Familierecht

Familierecht

Weinig takken binnen de rechtspraak zijn zo emotioneel als familierecht.

Scheidingen of geschillen in verband met erfenissen kunnen de gemoederen hoog doen oplopen. Een advocaat moet daarom een perfect evenwicht bieden tussen empathie en objectiviteit.

Enerzijds is het sociale engagement bijzonder groot. De cliënten gaan gebukt onder diepmenselijke problemen, zeker als er kinderen in het verhaal betrokken zijn.

Tegelijk is empathie ook de grootste valkuil.

De advocaat moet geïnteresseerd zijn maar ook kritisch luisteren naar wat de cliënt hem vertelt, zodat hij of zij objectief de bruikbare elementen kan selecteren en distilleren. Op basis daarvan wordt in alle openheid besproken wat voor de cliënt de best mogelijke (en de hoogst haalbare) oplossing is.

Duidelijkheid vanaf het begin is daarbij cruciaal.

Paul Benijts, Lukas De Smet en Ward Van Uytsel bieden u deze garantie.

 

Expertise

Paul Benijts, Lukas De Smet en Ward Van Uytsel

Bij advocatenkantoor Benijts-Somers kan elke advocaat bogen op een brede opleiding, achtergrond en kennis.

lees meer contacteer ons
 

01

Visie

page1_pic1

Eerlijk advies

Juridisch “advies” is tegenwoordig overal te vinden: in kranten en magazines, bij allerlei belangenverenigingen en – natuurlijk – op het internet. Toch is het geen goed idee om op het internet te vertrouwen.

lees meer

02

Werkwijze

Geen eindeloze procedures

De stap naar een advocaat wordt geassocieerd met de stap naar een eindeloze procedure. Dit is de allergrootste misvatting. Onze enige betrachting is om het probleem van de cliënt op de best mogelijke manier op te lossen.

lees meer

03

Expertise

Opleiding, achtergrond en kennis

Bij advocatenkantoor Benijts-Somers kan elke advocaat bogen op een brede opleiding, achtergrond en kennis, maar ons team is vooral gespecialiseerd in familierecht, ondernemingsrecht, bouwrecht en sociaal recht.