Visie

Visie

Een goede advocaat geeft eerlijk advies.

Juridisch “advies” is tegenwoordig overal te vinden: in kranten en magazines, bij allerlei belangenverenigingen en – natuurlijk – op het internet. Net zoals medisch “advies”. Toch is het geen goed idee om op het internet te vertrouwen wanneer u ernstig ziek bent, en evenmin wanneer u ernstige juridische bijstand zoekt.

Al deze bronnen missen één troef die een advocaat wél heeft: jarenlange ervaring in de rechtbank.

Als ervaren advocaten weten wij bij Benijts Somers hoe recht in de praktijk wordt toegepast en hoe rechtbanken denken over bepaalde zaken.

Wij beschikken over de cruciale ervaring om een dossier te kunnen inschatten en een cliënt een juist advies te kunnen geven: precies deze ervaring maakt dat wij de kansen op slagen van uw dossier kunnen inschatten:
om terughoudend te zijn wanneer de slaagkansen klein zijn, om vol door te gaan wanneer de slaagkansen groot zijn.

Als advocaten zijn wij altijd de eerste rechter.

Ons advies is het eerste oordeel.

Daarom kiezen wij bij Benijts Somers nooit zomaar voor de vlucht vooruit, maar zoeken wij naar een oplossing die de cliënt op het einde van de rit de grootste voldoening schenkt : een oplossing buiten de rechtbank als het kan, en in de rechtbank als het moet.

 

Werkwijze

Geen eindeloze procedures

De stap naar een advocaat wordt geassocieerd met de stap naar een eindeloze procedure. Dit is de allergrootste misvatting. Onze enige betrachting is om het probleem van de cliënt op de best mogelijke manier op te lossen.

lees meer
 

01

Familierecht

page1_pic1

Perfect evenwicht tussen empathie en objectiviteit

Scheidingen of geschillen in verband met erfenissen kunnen de gemoederen hoog doen oplopen. Een advocaat moet daarom een perfect evenwicht bieden tussen empathie en objectiviteit.

lees meer

02

Ondernemingsrecht

Ervaring en netwerk als advocaten en curatoren

Door hun ervaring en netwerk als advocaten en curatoren zijn Kristof Benijts en Philip Somers een uitstekend aanspreekpunt voor de ondernemer die op zoek is naar juridische ondersteuning van zijn bedrijf.

lees meer

03

Bouwrecht

Gespecialiseerd in bouwrecht in al zijn facetten

Bouwheer, aannemer of architect: alle partijen in het bouwproces, ieder met zijn eigen specifieke verantwoordelijkheden, kan bij hem terecht in geval van een geschil.

lees meer