Werkwijze

Werkwijze

Advocaat = Eindeloze procedure ?

De stap naar een advocaat wordt vaak ten onrechte geassocieerd met de stap naar een eindeloze procedure.

Dit is de allergrootste misvatting.

Onze enige betrachting is om het probleem van de cliënt op de best mogelijke manier op te lossen.

De eerste ontmoeting is een verkennend en steeds vrijblijvend gesprek. Wij luisteren naar u en bekijken samen met u de stukken die u ons voorlegt. De slaagkansen worden ingeschat en een kosten-batenanalyse wordt gemaakt. Wij gaan na of er buitengerechtelijk tot een oplossing gekomen kan worden, dan wel of een procedure noodzakelijk is.

Wij adviseren u welke doelen realistisch en haalbaar zijn.

Soms is een schikking of een compromis een beter idee dan (letterlijk) koste wat het kost het onderste uit de kan te willen halen. Alleen als het noodzakelijk is en steeds in overleg met de cliënt, stappen wij naar de rechtbank.

Eerlijkheid en oprechtheid over de slaagkansen én over de kosten zijn cruciaal voor een geslaagde samenwerking.

 

Visie

page1_pic1

Eerlijk advies

Juridisch “advies” is tegenwoordig overal te vinden: in kranten en magazines, bij allerlei belangenverenigingen en – natuurlijk – op het internet. Toch is het geen goed idee om op het internet te vertrouwen.

lees meer
 

01

Familierecht

page1_pic1

Perfect evenwicht tussen empathie en objectiviteit

Scheidingen of geschillen in verband met erfenissen kunnen de gemoederen hoog doen oplopen. Een advocaat moet daarom een perfect evenwicht bieden tussen empathie en objectiviteit.

lees meer

02

Ondernemingsrecht

Ervaring en netwerk als advocaten en curatoren

Door hun ervaring en netwerk als advocaten en curatoren zijn Kristof Benijts en Philip Somers een uitstekend aanspreekpunt voor de ondernemer die op zoek is naar juridische ondersteuning van zijn bedrijf.

lees meer

03

Bouwrecht

Gespecialiseerd in bouwrecht in al zijn facetten

Bouwheer, aannemer of architect: alle partijen in het bouwproces, ieder met zijn eigen specifieke verantwoordelijkheden, kan bij hem terecht in geval van een geschil.

lees meer